Éttrend

Az vagy, amit megeszel

A civilizált ember egészségére az étkezése gyakorolja a legnagyobb hatást. Számos civilizációs betegség a 19. század közepétől jelent meg, először a városlakóknál. Micsoda „véletlen”, hogy ez épp egybeesik az ipari forradalommal és az urbanizáció előretörésével! Gyökeresen változott meg az étkezésünk, hiszen addig az ember kiment a kertbe, leszedte a friss zöldséget, gyümölcsöt, és azt főzte meg. Friss húst fogyasztott. A városlakóknak viszont sokáig fogyasztható, tartósított élelmiszerre volt szüksége, így tehát megkezdődött az élelmiszerek „gyártása”. Rovatunkkal arra vállalkozunk, hogy – visszatérve a gyökerekhez – rámutassunk az étkezés minőségének fontosságára, és segítsünk Téged a helyes táplálkozás nem is olyan bonyolult felfedezésében. Olvass cikkeinkből egészségedre!

Kiapadt tápanyagtartalom, megetetett társadalom

Kiapadt tápanyagtartalom, megetetett társadalom

2019. április 24., szerda Éttrend Hozzászólás: 0 db Szerző: Szeretet világa A terményhozamok növekedésével táplálékaink egyre inkább üres héjakhoz válnak hasonlatossá. Vajon hány őszibarackot, narancsot vagy brokkolit kell ma megennünk, hogy ugyanannyi tápanyaghoz...

bővebben

Cékla, a rubinvörös harcos

2019. április 09., kedd Éttrend Hozzászólás: 0 db Szerző: Szeretet világa Bizony, a céklára, amelyet az emberiség ősidők óta ismer, joggal tekinthetünk úgy, mint testünk megbízható őrére, hiszen felveszi a harcot számos betegséggel, köztük még a rákkal szemben is. A...

bővebben

Csicsóka, te drága!

2019. április 08., hétfő Éttrend Hozzászólás: 0 db Szerző: Szeretet világa Ez a kedves, becéző névre hallgató zöldség – számos jótékony élettani hatása ellenére – sajnos még manapság sem foglalja el méltó helyét a tömegek bevásárló listáján, bár az egészséges...

bővebben
Kövess minket!

Kérd blogértesítőnket!

Neked ajánljuk

Nézd meg további rovatainkat is!

Életmód

Az egészséges életmód elsajátítása még a modern kor nyugati társadalmaiban sem feltétlenül evidencia, egészség nélkül nincs minőségi élet. Kihat az egészségükre egy rossz párkapcsolat, vagy a munkahelyi stressz. Nem elég nem dohányozni és egészségesen táplálkozni, ha mellette nem mozgunk, nincsen szabadidőnk, amelyet az általunk szeretett tevékenységekkel töltünk meg.

Gyógyítók

Gyógyszermaffia? A modern orvostudomány megkérdőjelezhetetlen felsőbbrendűsége? Vagy van alternatíva, esetleg kiegészítő lehetőség? Évezredes gyógymódok, melyek az emberiséggel együtt fejlődtek a mai szintre. Vannak emberek, akik képesek energiáikat és tudásukat a test pozitív változásainak szolgálatába állítani.

Zöldövezet

A bolygónk fuldoklik, ám a globális világban ez a kijelentés senkit sem lep meg. Bizarr módon mára megtanultuk, hogyan éljünk együtt a Föld, közös életterünk lassú halálával, azaz lényegében alig izgatjuk magunkat gyermekeink, unokáink jövője miatt. Ez a hibás szemléletmód vezetett idáig, s ha nem változtatunk a hozzáállásunkon, végzetessé válhat mindannyiunk számára.

Lélekmentor

Az életünket a 20. századig három nagy, szakrális esemény határozta meg – a születés, a halál és a házasság. A modern világ sokunkat hoz zavarba szakralitás tekintetében, de az biztosan elmondható, hogy a fent említett három nagy eseményből a házasság ma már sokak számára semmit sem jelent, mások számára egészen mást jelent, egyes „modern” trendek szerint pedig a születés sem feltétlenül csoda.